Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ



ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ

2
571

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών θα πάρει μέρος σε Πανεπιστημιακούς αγώνες.
Από 19 έως 30 Αυγούστου στην Κινεζική Ταϊπέι φέτος θα διεξαχθεί η 29η Πανεπιστημιάδα και όσον αφορά το πόλο γυναικών συμμετέχουν 12 ομάδες, μεταξύ αυτών και η δική μας, οι οποίες έχουν χωριστεί σε 2 ομίλους των 6.
Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον 2ο όμιλο με Αυστραλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Γαλλία κι Αργεντινή.
Στον πρώτο όμιλο θα πάρουν μέρος οι εξής ομάδες: Καναδάς, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ρωσία, Βρετανία, Νέα Ζηλανδία.
Το πόλο ανδρών έχει πάρει μέρος 2 ακόμη φορές σε Πανεπιστημιακούς αγώνες, με τελευταία το 2009 στο Βελιγράδι όπου τερματίσαμε στην 4η θέση.
Τότε η εθνική μας ομάδα είχε πάρει μέρος στον 2ο όμιλο κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 6-3 και τον Καναδά με 12-5. Ηττήθηκε από την Αυστραλία με 7-5.
Στον νοκ-άουτ αγώνα κερδίσαμε την Γαλλία με 7-5, στα προημιτελικά την Ουγγαρία με 8-7 κάνοντας την έκπληξη, στον ημιτελικό χάσαμε από την Κροατία με 11-8 και στον μικρό τελικό ηττηθήκαμε από την Σερβία με 9-4.
Μεταξύ άλλων σε εκείνη την ομάδα, έπαιξαν οι Μπεριστιάνος, Κόχειλας, Κατσουλάκης, Παπαδόπουλος, Κολόμβος, Καρούντζος, Μιμίδης, Κουλιεράκης και Χρονόπουλος.
Λόγω του Παγκοσμίου πρωταθλήματος των Νέων γυναικών (3-9 Σεπτεμβρίου στον Βόλο) αρκετά κορίτσια που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος βρίσκονται με την Εθνική ομάδα.
Παρόλα αυτά το ρόστερ περιλαμβάνει κάποιες παίκτριες που έχουν παίξει ακόμη και στην Εθνική ομάδα των γυναικών (Μπενέκου, Κοντογιάννη).
Προπονητής της ομάδας είναι ο Τάσος Παπαναστασίου (προπονητής Εθνικής Κορασίδων) και οι προπονήσεις ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα στον Άγιο Κοσμά.
Οι προηγούμενοι Πανεπιστημιακοί αγώνες (28οι), έγιναν στην Γκουαντζού της Νότιας Κορέας. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Αυστραλία, το ασημένιο ο Καναδάς και το χάλκινο η Ρωσία. Στον τελικό η Αυστραλία κέρδισε τον Καναδά με 6-3 και στον μικρό τελικό η Ρωσία την Ιταλία με 13-8.

Lamprini ( η περιπτερούχος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...