Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν η Μαρία Κάλλας... γνώρισε την Κική Μορφονιού...












Nα ανοίγεις το ράδιο και να ακούς την Κική Μορφονιού να μιλάει για την Κάλλας... Όλα τα

λεφτά!!

Μαρία Κάλλας, Κική Μορφονιού



Και η ιστορία όπως την περιγράφει η κυρία Κική Μορφονιού... και είναι αυτό που με ενδιαφέρει σε αυτό το μπλογκ....

"Ενα πρωινό, συνοδευόμενη από τον μαέστρο Τόλη Καραλίβανο φθάνουμε στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας. Ετρεμα σαν το ψάρι. Ανεβαίνουμε στη σουίτα της. Ανοίγει η πόρτα. Βλέπω την Κάλλας να με καλωσορίζει με ένα γλυκό χαμόγελο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν τη στιγμή. Ηταν πολύ όμορφη, ήρεμη, γλυκιά. Δεν πρόλαβα να της δώσω το τρεμάμενο χέρι μου, πρότεινε το δικό της λέγοντάς μου: ''Κάθισε λίγο στον καναπέ. Ηρέμησε''. Αυτή η ζεστή καλοσυνάτη φωνή της και η γλυκιά αύρα της με ησύχασαν λίγο. Αρχίσαμε να τραγουδάμε το ντουέτο από τη ''Νόρμα''. Ξεχάστηκα, παρασύρθηκα από τη φωνή της. Αφού τελειώσαμε με χτυπά απαλά στην πλάτη και μου λέει: ''Θα τραγουδήσεις μαζί μου. Μ' αρέσει η φωνή σου και ο τρόπος που τραγουδάς. Ταιριάζουν οι φωνές μας στο ντουέτο''. Παίρνω το χέρι της κι αυθόρμητα το φιλάω... Ηταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου».


Lamprini (η περιπτερούχος)

Y.Γ.  Τα ρέστα μου!


Υ.Γ. 2 Δείτε κι αυτό: http://www.iefimerida.gr/news/170884/h-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%AD%CE%B6%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%AF%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1



Υ.Γ. 3  

                                    Morfoniou, Kalomoiris - Mother's Ring 1958
Μορφονιού, Καλομοίρης (συνθέτης) - Το Δαχτυλίδι της Μάνας

Kiki Morfoniou Stride la vampa




Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

λίγα άνθη για σένα... και αλογάκια...



λουλούδια... 

για σένα... 

απ' αυτά που κυκλοφορούν στο φέις... 


και δύο... αλογάκια... 

Lamprini ( η περιπτερούχος)







Δεύτερες στον κόσμο... Πόλο νέων γυναικών... !!!!!!!!









Δείτε LIVE από το ΕΡΤPLAY τον τελικό Ελλάδα-Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00)

7:43 μμ | 1 ώρα πριν
Η ΕΡΤ πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα θα μεταδώσει απ΄ευθείας τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στον Βόλο ανάμεσα στην εθνική μας ομάδα Νέων γυναικών με την αντίστοιχη της Ρωσίας στις 20:00 το Σάββατο 9/9.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να πατήσουν αυτό το link για να δουν LIVE την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας μέσω του ΕΡΤPLAY από το WEBTV.
Eναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να δουν τον αγώνα και μέσω των κινητών τηλεφώνων από την εφαρμογή της ΕΡΤ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩω
το ξάνοιγμα.. και την Κατερίνα! 








αγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00)

Δείτε LIVE από το ΕΡΤPLAY τον τελικό Ελλάδα-Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00)

To TGV με 300+ Χλμ/ώρα από το Παρίσι στην Λυών


13-8-2006 France
To TGV κατασκευής ALSTOM (2001) που μας πήγε με 300+ Χλμ/ώρα από το Παρίσι στην Λυών (PERRACHE) στον σταθμό της Λυών και μια άποψη της καμπίνας μηχανοδήγησης που ο φιλόξενος μηχανοδηγός μας επέτρεψε να περιηγηθούμε Αύγουστος (13) 2006 και επέτειος 25 χρονών TGV


Τι να πεις... δεν έχουμε τέτοια τραίνα...

Lamprini (η περιπτερούχος)








Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

To Tσίρκο!!! Alegría de Cirque du Soleil





Alegría de Cirque du Soleil

Aλεγκρία το τραγούδι, απ' το Τσίρκο του Ήλιου... 

 Eδώ τα λόγια
Alegria by Cirque du Soleil | Music with lyrics

Υπέροχη παράσταση, εξαιρετικό θέαμα... 

Lamprini ( η περιπτερούχος)



Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε LIVE από το ΕΡΤPLAY τον τελικό Ελλάδα-Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!









Δείτε LIVE από το ΕΡΤPLAY τον τελικό Ελλάδα-Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00)

7:43 μμ | 1 ώρα πριν
Η ΕΡΤ πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα θα μεταδώσει απ΄ευθείας τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στον Βόλο ανάμεσα στην εθνική μας ομάδα Νέων γυναικών με την αντίστοιχη της Ρωσίας στις 20:00 το Σάββατο 9/9.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να πατήσουν αυτό το link για να δουν LIVE την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας μέσω του ΕΡΤPLAY από το WEBTV.
Eναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να δουν τον αγώνα και μέσω των κινητών τηλεφώνων από την εφαρμογή της ΕΡΤ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩω
το ξάνοιγμα.. και την Κατερίνα! 








ίτε LIVE από το ΕΡΤPLAY τον τελικό Ελλάδα-Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00)

Δείτε LIVE από το ΕΡΤPLAY τον τελικό Ελλάδα-Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (20:00)

Στο Hall of Fame ο Γκάλης - Η συγκλονιστική ομιλία του!



Στο Hall of Fame ο Γκάλης - Η συγκλονιστική ομιλία του! (vid)

Στο Hall of Fame ο Γκάλης - Η συγκλονιστική ομιλία του! (vid)


Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας - Ο σπουδαιότερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών μπήκε στο Naismith Basketball Hall of Fame - Έγινε ο πρώτος Έλληνας που το κατάφερε
Το όνομα του ζωντανού θρύλου του ελληνικού αθλητισμού πέρασε στην μπασκετική «αιωνιότητα» και φιγουράρει πλέον μεταξύ των κορυφαίων στο Μουσείο του μπάσκετ που βρίσκεται στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.
Ο Γκάλης μίλησε για την απόφασή του να παίξει στην Ελλάδα, αλλά αποκάλυψε και μία συγκινητική ιστορία.
«Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε ο Γκάλης και ευχαρίστησε τους παλιούς συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ.
«Παίζοντας στο Σίτον Χολ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών μου. Γιατί, το όνειρό μου -όπως κάθε μπασκετμπολίστα- ήταν να παίξω στο ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι ότι επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ. Αλλά είχα προτάσεις από την Ελλάδα, που δεν είχα επισκεφθεί μέχρι τότε. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Προερχόμουν από φτωχή οικογένεια, οι προσφορές ήταν γενναιόδωρες. Πήρα την απόφασή μου που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Μόλις έφτασα στην Ελλάδα, αγάπησα τη χώρα και τους συμπατριώτες μου», είπε ο Νίκος Γκάλης και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.
«Όλο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και από τότε η Ελλάδα θεωρείται από τις κορυφαίες χώρες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τότε, σε κάθε αυλή σπιτιού και σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα», πρόσθεσε.
«(...) Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων, αλλά είναι κάτι πιο σημαντικό και θα σας πω ένα παράδειγμα. Μια μέρα περπατούσα στη Θεσσαλονίκη και μία κυρία που δεν ήξερα με πλησίασε. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ως συνήθως. Με αγκάλιασε και μου είπε: ''Νίκο, θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Μου έδωσες το μεγαλύτερο δώρο. Έσωσες τον γιο μου''. Μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά το ξεπέρασε όταν βρήκε το νόημα της ζωής στο μπάσκετ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία ένας αθλητής», είπε ο Γκάλης.
Κατέληξε ευχαριστώντας τους προπονητές και τους συμπαίκτες του στο Σίτον Χολ, στην εθνική, τον Άρη και έκλεισε λέγοντας: «Η σύζυγός μου Ελένη, η κόρη μου Στέλλα κι εγώ είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».
......................................
ΠΗΓΗ!!  http://www.newsbomb.gr/sports/mpasket/story/819623/sto-hall-of-fame-o-gkalis-h-sygklonistiki-omilia-toy-vid#ixzz4sClswQCW


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,



Nick Galis' Hall of Fame Enshrinement Speech/Ομιλια του Νικου Γκαλη!!



Και επίσημα μέλος του ''Hall of Fame'' ο Νίκος Γκάλης.

πληροφορίες απ' το βίντεο... 

Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας! Ο σπουδαιότερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών εισήχθη στο Naismith Basketball Hall of Fame, έγινε ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει και έτυχε μοναδικής αποθέωσης έπειτα από τον συγκλονιστικό λόγο του. Ο Νίκος Γκάλης πάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του Στέλλα φορώντας λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι. Εκεί τον περίμεναν και Έλληνες ομογενείς οι οποίοι μόλις τον είδαν φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Ο ίδιος χαμογέλασε και ανταποκρίθηκε με τον χαιρετισμό της νίκης, ενώ τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση. Εκεί ήταν παλιοί συμπαίκτες του από το κολέγιο του Σίτον Χολ. Η μεγάλη στιγμή για τον Νίκο Γκάλη, το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό ήρθε λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα. Εκτός του προλόγου από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο στο οποίο αντίπαλοι του Νίκου Γκάλη τον αποθέωσαν. «Είναι ένα θρύλος» είπε μεταξύ άλλων ο Τόνι Κούκοτς. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Νίκος Γκάλης ήταν στο βήμα. Δίπλα του καθόταν ο θρυλικός Μπομπ ΜακΑντου. Ο άνθρωπος που «στέρησε» από τον Νικ το Πρωτάθλημα Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο ήταν εκεί. Ακολούθησε ο συγκλονιστικός λόγος του Νίκου Γκάλη ο οποίος άγγιξε ψυχές, ιδιαίτερα όταν ένας πατέρας τον πλησίασε και τον ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του γιατί συνέβαλε στην αποτοξίνωση του γιου του ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών.
.................................

«Σας ευχαριστώ όλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή του Hall of Fame για την επιλογή μου. Νιώθω τεράστια τιμή για αυτή την ξεχωριστή στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα ως διεθνής παίκτης, μολονότι γεννήθηκα στις ΗΠΑ. Έφυγα για την Ελλάδα και μένω εκεί τα τελευταία 38 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την μικρή Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ». 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


"Είναι τιμή και όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Bob McAdoo που με παρουσίασε. Μας συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Ευχαριστώ που με ακολούθησε, είναι σαν αδελφός για εμένα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω στην Ελλάδα. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Είχα όμως προτάσεις από την Ελλάδα, την οποία δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ εκεί. Πήγα και είναι μια απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Όταν πήραμε το 1987 το χρυσό μετάλλιο, ο λαός βγήκε στο δρόμο και πλέον το ελληνικό μπάσκετ είναι το εθνικό σπορ. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μια μπασκέτα τώρα πια. Αισθάνομαι ευγνώμων γι' αυτό. Περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου στη Θεσσαλονίκη, μου ζητούν αυτόγραφα με αγκαλιάζουν, μου λένε Νίκο, Νίκο... Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μια κυρία με ευχαρίστησε γιατί έσωσα το γιο της που ήταν εθισμένος, το μπάσκετ έσωσε έναν άνθρωπο. Ευχαριστώ τη σύζυγο και την κόρη μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ".

.....................................................

Πρώτα από όλα θέλω να πω πως είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Μπομπ Μακαντου που με συνοδεύει και μας συνδέουν σημαντικά ματς στην καριέρα μας. Ευχαριστώ παλιούς συμπαίκτες που ήρθαν εδώ σήμερα, είναι σαν αδέλφια για εμένα. 

Το όνειρο μου ήταν να παίξω στο ΝΒΑ, επιλέχθηκα στους Σέλτικς, όπως ο Λάρι Μπερντ. Είχα προτάσεις από την Ελλάδα, δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα, δεν ήξερα καν αν υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι μία απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Οταν πήραμε το χρυσό το 1987 ένα ολόκληρος λαός βγήκε στους δρόμους και πλέον θεωρείται η Ελλάδα μια μεγάλη ευρωπαίκή δύναμη. Ολα τα σπίτια πλέον έχουν μία μπασκέτα ή μία μπάλα του μπάσκετ.

Οταν μία μέρα περπατούσα στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη ήρθε ένας γονιός και με αγκάλιασε, μου είπε ότι έσωσα τον γιο μου, καθώς βρήκε το νόημα της ζωής του που είναι το μπάσκετ και ξέφυγε από τα ναρκωτικά. Αυτό είναι το σημαντικότερο”, είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την οικογένεια του, τη γυναίκα του, την κόρη του Στέλλα, αλλά και τους προπονητές και συμπαίκτες. 

................................................................................


Συγκροτημένη, υπέροχη ομιλία... όπως ακριβώς... κι ο ίδιος... 

ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!

Πρώτος των πρώτων... 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Lamprini T. 





-Θέλω να πάω να παίξω... -Εδώ... θα μείνεις!



-Θέλω να πάω να παίξω...
 -Εδώ... θα μείνεις!





-Θέλω  να πάω να παίξω... 
-Εδώ... θα μείνεις! 


Lamprini T. 

Y.Γ.  Τα ζώα... δεν δίνουν ξύλο, λοιπόν... 


Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

δεύτερη ημέρα του 12ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται στον Βόλο.




ΛΕΑΝΔΡΟΣ: «ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ»

0
179
Υψηλό παραμένει το ηθικό στις τάξεις της Εθνικής μας ομάδας, μετά και την νίκη επί της Νοτίου Αφρικής με 21-5, στο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας του 12ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται στον Βόλο.
Ο Στέφανος Λέανδρος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλες τις παίκτριες και διαφορετικά σχήματα που μπορεί να τον ωφελήσουν στην διοργάνωση. Τόσο ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός όσο και δύο εκ των διακριθέντων παικτριών μας στον σημερινό αγώνα, Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η Νικόλ Ελευθεριάδου, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τον αγώνα με την Νότιο Αφρική αλλά και το δύσκολο έργο που θα έχουν προσεχώς.
«Ο αντίπαλος προσφερόταν για να δοκιμάσουμε σήμερα πολλά σχήματα και μας έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλες τις παίκτριες μας. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά αφού μας έλειπε η συγκέντρωση. Κάναμε αρκετά λάθη, κυρίως στην άμυνα στον λιγότερο. Μετά όμως συγκεντρωθήκαμε και ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει ποτέ, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι εύκολοι αντίπαλοι κρύβουν τέτοιες παγίδες χαλαρότητας. Ήταν το πιο εύκολο θεωρητικά παιχνίδι του ομίλου, ενώ αύριο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Κίνα, την οποία είδαμε σήμερα. Το μυαλό μας είναι εκεί. Στον χιαστί αγώνα πιθανότατα ο αντίπαλος μας θα είναι μία εκ των Ισπανία και ΗΠΑ. Όποια κι αν αντιμετωπίσουμε θα είναι πραγματικά δύσκολο το έργο μας. Όμως προχωράμε βήμα βήμα, αφού προηγείται η Κίνα και αν βγούμε πρώτοι στον όμιλό μας, θα έχουμε μια μέρα ρεπό να μελετήσουμε περισσότερο τον αντίπαλό μας», υποστήριξε ο Στέφανος Λέανδρος.
Η Νικόλ Ελευθεριάδου, εμφανίστηκε «προσγειωμένη» για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, υποστηρίζοντας:
«Ήταν ένα πολύ εύκολο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε και από το τελικό σκορ. Προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα της 4άδας και με αυτά τα παιχνίδια μπαίνουμε σιγά σιγά στον ρυθμό για ένα ντέρμπι. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας το μετάλλιο ακόμα. Προχωράμε βήμα βήμα γιατί έτσι πας ψηλά. Σκαλοπάτι σκαλοπάτι. Βέβαια υπάρχει ποιότητα στην ομάδας μας, κάτι που μας ανεβάζει ψυχολογικά και ατομικά και σαν σύνολο».
Τέλος η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, πέτυχε σήμερα 3 γκολ και δεν έκρυψε την χαρά της που συμμετέχει μέσα σε λίγες ημέρες σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση: «Είναι μεγάλη μου τιμή κάθε φορά που αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα. Στην ευρωπαϊκό νεανίδων πήραμε την 4η θέση. Τώρα ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο. Μπορούμε ακόμη και το χρυσό μετάλλιο, όμως πρέπει να παίξουμε με το 100% των δυνατοτήτων μας και να παραμείνουμε συγκεντρωμένες στο έργο μας. Σήμερα είχαμε ένα εύκολο παιχνίδι, που όμως αποτελεί σκαλοπάτι για την πρώτη θέση του ομίλου».
koe.org.gr

Lamprini ( η περιπτερούχος)


Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νέων γυναικών (3-9 Σεπτεμβρίου στον Βόλο)

 Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νέων γυναικών (ΠΟΛΟ) (3-9 Σεπτεμβρίου στον Βόλο) 

Lamprini ( η περιπτερούχος)

Τζορτζ Χορτον - George Horton (1859-1942)


Τζορτζ Χορτον - George Horton (1859-1942)

Βρέθηκε στη Σμύρνη τις ημέρες εκείνες της Εθνικής μας συμφοράς, αυτόπτης μάρτυρας. Η καριέρα του Χόρτον είναι μια οδύσσεια στη διάρκεια της οποίας πολλών ανθρώπων «ίδεν άστεα και νόον έγνω» – τη μεγαλύτερη από όλες στη Σμύρνη.

Ήταν Αμερικανός διπλωμάτης, συγγραφέας, ποιητής και φιλέλληνας. Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1859 στο Φερβίγ της Νέας Υόρκης. Ακολούθησε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Διατέλεσε πρόξενος των ΗΠΑ στην Αθήνα (1893-1898 και 1905-1906) –όπου προώθησε με θέρμη την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Αργότερα στη Θεσσαλονίκη (1910-1911) και στη συνέχεια στη Σμύρνη (1911-1917 και 1917-1922), όπου υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της καταστροφής της.
Παρέμεινε στη Σμύρνη μέχρι που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, συνεισφέροντας στη διάσωση και μεταφορά των Μικρασιατών σε παρακείμενα ελληνικά νησιά.
Πάρα πολλοί άνθρωποι είπανε πως τους έσωσε τη ζωή στη Σμύρνη. Έδινε έγγραφα σε ανθρώπους, που ανέφεραν ότι εργάζονταν για το προξενείο. Και έβαζε τη σφραγίδα του προξενείου από κάτω... Έτσι, δεν μπορούσε να τους πειράξει κανένας. Αμέσως μετά την Καταστροφή, ήρθε στον Πειραιά. Εκεί συνάντησε πρόσφυγες και φρόντισε να τους δώσει τροφή.

George Horton: «Η μάστιγα της Ασίας : 1922 – Η Μικρασιατική Καταστροφή».

Είναι το βιβλίο που έγραψε. Η αφήγησή του είναι τρομακτική και καθηλωτική. Περιγράφει με παραστατικές λεπτομέρειες τη σφαγή στην αρμενική συνοικία της πόλης, καθώς και την κακομεταχείριση αξιωματούχων που εργάζονταν στο Αμερικανικό Κολέγιο της Σμύρνης. Παραθέτει επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η φωτιά της Σμύρνης ξεκίνησε από στρατεύματα του τακτικού τουρκικού στρατού.
Το βιβλίο δεν είναι γραμμένο με νηφαλιότητα. Ο συγγραφέας του δεν ήταν στην πατρίδα του, καθισμένος στο γραφείο και διαβάζοντας τη συμφορά στις εφημερίδες. Ήταν στη Σμύρνη και ένιωθε στα ρουθούνια του την οσμή της φωτιάς και του αίματος. Στον αμφιβληστροειδή του καταγράφτηκαν οι εικόνες της φρίκης που στόχο είχαν την εξόντωση της Σμύρνης, της Φώκαιας και των Αρμενίων. Γι’ αυτό γράφει με πάθος, με την ψυχή του.
Το βιβλίο του «Η μάστιγα της Ασίας» άργησε να δημοσιευτεί στη χώρα μας προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ! Εκδόθηκε για πρώτη φορά τελικά το 1980 με χορηγία των σωματείων «Εστία Νέας Σμύρνης», «Ένωσις Σμυρναίων» και «Θρακικόν Κέντρον».

Το 1909 παντρεύεται την Αικατερίνη Σακοπούλου, σε τρίτο γάμο, στην Αθήνα και αποκτά μια κόρη, τη Νάνσι Χόρτον. Η κόρη του δήλωσε : «Μου διάβαζε Πλάτωνα και Θεόκριτο. Και για τη Σαπφώ, ω ναι, για τη Σαπφώ είχε μεγάλη λατρεία».

Ένα ποίημα που αφιέρωσε στη γυναίκα του Αικατερίνη.
«Στη γυναίκα μου»
Ο δρόμος είναι μακρύς αγαπημένη μου.
Σου είπα πως πρέπει να προχωρήσω.
Πρόκειται για έναν σκονισμένο και κουραστικό δρόμο
χωρίς ούτε μια στάση ξεγνοιασιάς.
Και τότε αντιγύρισες και μου είπες
–μιλούσες ήρεμα και το χαμόγελό σου ήταν τόσο γλυκό–
«Αν αυτός ο δρόμος είναι αρκετά καλός για σένα,
είναι αρκετά καλός και για μένα».

Πέθανε στην Αμερική το 1942.
Η συμβολή του αυτή, υπό τις επικρατούσες τότε συνθήκες υπήρξε αναμφίβολα σπουδαία και μεγάλη.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε αναγνώριση αυτής του της προσφοράς ανήγειρε μνημείο με την προτομή του στο προ της "Εστίας Νέας Σμύρνης" πάρκο.


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1567666573307681&set=a.406300046111012.91103.100001930602182&type=3&theater






Lamprini (η περιπτερούχος) 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ



ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ

2
571

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών θα πάρει μέρος σε Πανεπιστημιακούς αγώνες.
Από 19 έως 30 Αυγούστου στην Κινεζική Ταϊπέι φέτος θα διεξαχθεί η 29η Πανεπιστημιάδα και όσον αφορά το πόλο γυναικών συμμετέχουν 12 ομάδες, μεταξύ αυτών και η δική μας, οι οποίες έχουν χωριστεί σε 2 ομίλους των 6.
Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον 2ο όμιλο με Αυστραλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Γαλλία κι Αργεντινή.
Στον πρώτο όμιλο θα πάρουν μέρος οι εξής ομάδες: Καναδάς, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ρωσία, Βρετανία, Νέα Ζηλανδία.
Το πόλο ανδρών έχει πάρει μέρος 2 ακόμη φορές σε Πανεπιστημιακούς αγώνες, με τελευταία το 2009 στο Βελιγράδι όπου τερματίσαμε στην 4η θέση.
Τότε η εθνική μας ομάδα είχε πάρει μέρος στον 2ο όμιλο κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 6-3 και τον Καναδά με 12-5. Ηττήθηκε από την Αυστραλία με 7-5.
Στον νοκ-άουτ αγώνα κερδίσαμε την Γαλλία με 7-5, στα προημιτελικά την Ουγγαρία με 8-7 κάνοντας την έκπληξη, στον ημιτελικό χάσαμε από την Κροατία με 11-8 και στον μικρό τελικό ηττηθήκαμε από την Σερβία με 9-4.
Μεταξύ άλλων σε εκείνη την ομάδα, έπαιξαν οι Μπεριστιάνος, Κόχειλας, Κατσουλάκης, Παπαδόπουλος, Κολόμβος, Καρούντζος, Μιμίδης, Κουλιεράκης και Χρονόπουλος.
Λόγω του Παγκοσμίου πρωταθλήματος των Νέων γυναικών (3-9 Σεπτεμβρίου στον Βόλο) αρκετά κορίτσια που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος βρίσκονται με την Εθνική ομάδα.
Παρόλα αυτά το ρόστερ περιλαμβάνει κάποιες παίκτριες που έχουν παίξει ακόμη και στην Εθνική ομάδα των γυναικών (Μπενέκου, Κοντογιάννη).
Προπονητής της ομάδας είναι ο Τάσος Παπαναστασίου (προπονητής Εθνικής Κορασίδων) και οι προπονήσεις ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα στον Άγιο Κοσμά.
Οι προηγούμενοι Πανεπιστημιακοί αγώνες (28οι), έγιναν στην Γκουαντζού της Νότιας Κορέας. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Αυστραλία, το ασημένιο ο Καναδάς και το χάλκινο η Ρωσία. Στον τελικό η Αυστραλία κέρδισε τον Καναδά με 6-3 και στον μικρό τελικό η Ρωσία την Ιταλία με 13-8.

Lamprini ( η περιπτερούχος)



Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Τζορτζ Χορτον - George Horton (1859-1942)


Τζορτζ Χορτον - George Horton (1859-1942)

Βρέθηκε στη Σμύρνη τις ημέρες εκείνες της Εθνικής μας συμφοράς, αυτόπτης μάρτυρας. Η καριέρα του Χόρτον είναι μια οδύσσεια στη διάρκεια της οποίας πολλών ανθρώπων «ίδεν άστεα και νόον έγνω» – τη μεγαλύτερη από όλες στη Σμύρνη.

Ήταν Αμερικανός διπλωμάτης, συγγραφέας, ποιητής και φιλέλληνας. Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1859 στο Φερβίγ της Νέας Υόρκης. Ακολούθησε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Διατέλεσε πρόξενος των ΗΠΑ στην Αθήνα (1893-1898 και 1905-1906) –όπου προώθησε με θέρμη την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Αργότερα στη Θεσσαλονίκη (1910-1911) και στη συνέχεια στη Σμύρνη (1911-1917 και 1917-1922), όπου υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της καταστροφής της.
Παρέμεινε στη Σμύρνη μέχρι που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, συνεισφέροντας στη διάσωση και μεταφορά των Μικρασιατών σε παρακείμενα ελληνικά νησιά.
Πάρα πολλοί άνθρωποι είπανε πως τους έσωσε τη ζωή στη Σμύρνη. Έδινε έγγραφα σε ανθρώπους, που ανέφεραν ότι εργάζονταν για το προξενείο. Και έβαζε τη σφραγίδα του προξενείου από κάτω... Έτσι, δεν μπορούσε να τους πειράξει κανένας. Αμέσως μετά την Καταστροφή, ήρθε στον Πειραιά. Εκεί συνάντησε πρόσφυγες και φρόντισε να τους δώσει τροφή.

George Horton: «Η μάστιγα της Ασίας : 1922 – Η Μικρασιατική Καταστροφή».

Είναι το βιβλίο που έγραψε. Η αφήγησή του είναι τρομακτική και καθηλωτική. Περιγράφει με παραστατικές λεπτομέρειες τη σφαγή στην αρμενική συνοικία της πόλης, καθώς και την κακομεταχείριση αξιωματούχων που εργάζονταν στο Αμερικανικό Κολέγιο της Σμύρνης. Παραθέτει επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η φωτιά της Σμύρνης ξεκίνησε από στρατεύματα του τακτικού τουρκικού στρατού.
Το βιβλίο δεν είναι γραμμένο με νηφαλιότητα. Ο συγγραφέας του δεν ήταν στην πατρίδα του, καθισμένος στο γραφείο και διαβάζοντας τη συμφορά στις εφημερίδες. Ήταν στη Σμύρνη και ένιωθε στα ρουθούνια του την οσμή της φωτιάς και του αίματος. Στον αμφιβληστροειδή του καταγράφτηκαν οι εικόνες της φρίκης που στόχο είχαν την εξόντωση της Σμύρνης, της Φώκαιας και των Αρμενίων. Γι’ αυτό γράφει με πάθος, με την ψυχή του.
Το βιβλίο του «Η μάστιγα της Ασίας» άργησε να δημοσιευτεί στη χώρα μας προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ! Εκδόθηκε για πρώτη φορά τελικά το 1980 με χορηγία των σωματείων «Εστία Νέας Σμύρνης», «Ένωσις Σμυρναίων» και «Θρακικόν Κέντρον».

Το 1909 παντρεύεται την Αικατερίνη Σακοπούλου, σε τρίτο γάμο, στην Αθήνα και αποκτά μια κόρη, τη Νάνσι Χόρτον. Η κόρη του δήλωσε : «Μου διάβαζε Πλάτωνα και Θεόκριτο. Και για τη Σαπφώ, ω ναι, για τη Σαπφώ είχε μεγάλη λατρεία».

Ένα ποίημα που αφιέρωσε στη γυναίκα του Αικατερίνη.
«Στη γυναίκα μου»
Ο δρόμος είναι μακρύς αγαπημένη μου.
Σου είπα πως πρέπει να προχωρήσω.
Πρόκειται για έναν σκονισμένο και κουραστικό δρόμο
χωρίς ούτε μια στάση ξεγνοιασιάς.
Και τότε αντιγύρισες και μου είπες
–μιλούσες ήρεμα και το χαμόγελό σου ήταν τόσο γλυκό–
«Αν αυτός ο δρόμος είναι αρκετά καλός για σένα,
είναι αρκετά καλός και για μένα».

Πέθανε στην Αμερική το 1942.
Η συμβολή του αυτή, υπό τις επικρατούσες τότε συνθήκες υπήρξε αναμφίβολα σπουδαία και μεγάλη.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε αναγνώριση αυτής του της προσφοράς ανήγειρε μνημείο με την προτομή του στο προ της "Εστίας Νέας Σμύρνης" πάρκο.


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1567666573307681&set=a.406300046111012.91103.100001930602182&type=3&theater






Lamprini (η περιπτερούχος) 




ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ



ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΪΠΕΙ






0
209




Koντογιάννη Τίνα



Με την ολοκλήρωση των Πανεπιστημιακών αγώνων της Ταιπέι στις γυναίκες, όπου οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό με την Ουγγαρία να είναι 2η και την Ιαπωνία 3η, βγήκαν και τα συνολικά στατιστικά για κάθε κατηγορία ξεχωριστά.
ΣΚΟΡΕΡΣΗ Τίνα Κοντογιάννη ήταν η πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 16 γκολ, επίδοση που την κατέταξε στην 11η θέση. Για την πρώτη θέση έγινε μάχη ανάμεσα στην Γιαπωνέζα Αρίμα και την Ουγγαρέζα Σίλαγκι. Πέτυχαν και οι δύο από 30 γκολ αλλά η Σίλαγκι είναι σαφώς καλύτερη αφού είχε 30/40 σε αντίθεση με την Αρίμα που είχε 30/55.
Η κατάταξη:
Σίλαγκι (Ουγγ.) 30
Αρίμα (Ιαπ.) 30
Λεμέϊ (Καν.) 28
Τ. Νιούσχουλ (ΗΠΑ) 22
Καρίμοβα (Ρωσ.) 20
Γκορμπούνοβα (Ρωσ. 20)
Σιμάνοβιτς (Ρωσ.) 19
Φουρνιέ (Καν.) 18
Κ. Νιουσχολ (ΗΠΑ) 18
Ζούμπκοβα (Ρωσ.) 17
Κοντογιάννη (Ελλαδα) 16
Ραιτ (Καν.) 16
Μιγιό (Γαλ. ) 16
Ντολ (Γαλ.) 15
Γκουρισάτι (Ουγγ.) 15
Γκαλάρντι (Ιτ.) 15
Ρέινι (ΗΠΑ) 15
Μόρισι (Αυστ.) 14
Σουζούκι (Ιαπ.) 14
Χέσκεθ (Βρετ.) 14
Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 14
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ
Μόλις 3 κοπέλες κατάφεραν να κάνουν 2ψήφιο αριθμό κλεψιμάτων. Πρώτη και σε αυτή την κατηγορία η Ουγγαρέζα Σίλαγκι. Από ελληνικής πλευράς στην 14η θέση είναι η Μαμόγλου και στην 19η η Μπενέκου.
Αναλυτικά:
Σίλαγκι (Ουγγ.) 13
Κέισι (Αυστρ.) 12
Φέριγκο (Ν. Ζηλ) 12
Κοβέζντι (Ουγγ.) 9
Μίλο (Ιτ.) 9
Χέσκεθ (Βρετ.) 9
Ρέινι (ΗΠΑ) 9
Σόχι (Καν.) 8
Ράιτ (Καν.) 8
Φουρνιέ (Καν. ) 8
Γκουρισατι (Ουγγ.) 8
Κ. Νιούσχουλ (ΗΠΑ) 8
Μαμόγλου (Ελλάδα) 7
Ντολ (Γαλ.) 7
Μειζινγκερ (Ουγγ.) 7
Αρίμα (Ιαπ.) 7
Γκορμπούνοβα (Ρωσ.) 7
Ακολουθούν 9 παίκτριες με 6, μεταξύ αυτών και η Μπενέκου.
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΣΠΡΙΝΤ
Όταν έχεις την Μπρουκς ξέρεις ότι η πρώτη επίθεση θα είναι μόνιμα δική σου. Η Αμερικάνα έχασε μόλις μία μάχη από τις 30 που έδωσε. Πολύ καλή σε αυτό τον τομέα η Ουγγαρέζα Σίλαγκι που ήταν 2η με 22 και βάση στατιστικών πρέπει να είναι μάλλον η MVP της διοργάνωσης.
Κατάταξη:
Μπρουκς (ΗΠΑ) 29
Σίλαγκι (Ουγγ.) 22
Ντολ (Γαλ.) 18
Γκορμπούνοβα (Ρωσ.) 17
Χέσκεθ (Βρετ.) 17
Κέισι (Αυστρ.) 16
Φέριγκο (Ν. Ζηλ.) 13
Ντάριο (Ιτ.)10
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Στην 11η θέση βρέθηκε η Αλεξία Τζούρκα, στην επιτυχία των σουτ εντός εστίας. Συνολικά η Ελληνίδα τερματοφύλακας ολοκλήρωσε το τουρνουά με 42%.
Κατάταξη:
Ραικροου (ΗΠΑ) 68%
Στόουν (ΗΠΑ) 61%
Βούλπισι (Καν.) 54%
Κις (Ουγγ.) 53%
Βεργκογκλιάτοβα (Ρωσ.) 50%
Ντερεντί (Γαλ.) 48%
Μπέιλι (Αυστρ.) 47%
Σπαράνο (Ιτ.) 47%
Λόνγκμαν (Αυστ.) 45%
Λάβι (Ιτ.) 43%
Τζούρκα (Ελλάδα) 42%
Ουστιούκινα (Ρωσ.) 42%
Χέιτζ(Καν.) 38%
Ριντ (Βρετ.) 37%
Κάντον (Αργ.) 35%
Μπολονάι (Ουγγ.) 34%
Αόκι (Ιαπ.) 34%
Μίλισιτς (Ν. Ζηλ.) 34%
......................................................

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ






0
230
Η αντιπροσωπευτική ομάδα που στείλαμε στην Ταϊπέι για να συμμετάσχει στους Πανεπιστημιακούς αγώνες, τερμάτισε στην 9η θέση ανάμεσα σε 12 ομάδες, με 4 ήττες και μία νίκη στον όμιλο και 2 νίκες στα παιχνίδια κατάταξης.
Η ομάδα για οικονομικούς λόγους κατέβηκε με 11 παίκτριες και μόλις μία τερματοφύλακα.
Τα στατιστικά:
Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής είχε φυσικά η τερματοφύλακάς μας Τζούρκα με 224 και ακολούθησαν με 200 λεπτά η Μπενέκου, 192 η Κοντογιάννη, 188 η Μαμόγλου, 181 η Παπαναστασίου, 125 η Κόλλια, 114 η Αντωνίου, 103 η Μπαλάτσα, 93 η Δουρέκα, 86 η Κολτσίδα και 53 η Ανδρουτσέλη.
Η Κοντογιάννη πραγματοποίησε εξαιρετικό τουρνουά ειδικά στην επίθεση, αφού πέτυχε τα 16 από τα 36 γκολ της ομάδας και είχε ποσοστό στα σουτ 49% (16/33).
Σε αυτό τον τομέα των σουτ τα υπόλοιπα κορίτσια είχαν:
Μπενέκου 6/32 (19%)
Μαμόγλου 5/27 (18%)
Αντωνίου 3/11 (27%)
Παπαναστασίου 3/16 (19%)
Κολτσίδα 2/11 (18%)
Ανδρουτσέλη 0/1 (0%)
Δουρέκα 0/7 (0%)
Κόλλια  0/9 (0%)
Η ομάδα μας έκανε μόλις 4 ασίστ στο τουρνουά, κάτι που δείχνει ότι δεν πρόλαβαν τα κορίτσια να γίνουν ομάδα. Τις 2 έκανε η Κοντογιάννη και από μία η Μαμόγλου και Ανδρουτσέλη. Πολύ λίγα ήταν επίσης τα μπλοκ, μόλις 8 (Μπενέκου 3, Παπαναστασίου 2, Μαμόγλου 2, Κόλλια 1).
Τα κλεψίματα ήταν αρκετά 31 και πρώτη «κλέφτρα» της ομάδας ήταν η Μαμόγλου με 7.
Ακολούθησαν με 6 η Μπενέκου, από 4 η Μπαλάτσα και Κοντογιάννη, από 3 η Κόλλια και η Κολτσίδα και από 2 η Ανδρουτσέλη και η Παπαναστασίου.
Στα 28 οκτάλεπτα που έτρεξαν για μπάλα τα κορίτσια μας, μόνο 2 φορές καταφέραμε να την πάρουμε (Δουρέκα και Ανδρουτσέλη). Για μπάλα πήγαν 7 κορίτσια και είχαν:
Δουρέκα 1/5
Ανδρουτσέλη 1/6
Κολτσίδα 0/1
Μπαλάτσα 0/1
Παπαναστασίου 0/2
Κόλλια 0/3
Μαμόγλου 0/10
Η ομάδα μας χρεώθηκε 2 πέναλτι (Κόλλια και Μπενέκου) και 52 αποβολές (Μπενέκου 11, Δουρέκα 6, Μπαλάτσα 6 , Μαμόγλου 6, Παπαναστασίου 6, Κοντογιάννη 6, Κόλλια 4, Αντωνίου 3 και Κολτσίδα 1).
Η Αλεξία Τζούρκα στο τέρμα ολοκλήρωσε τους αγώνες με 42% (55/130).

.......................................................................

Θερμά συγχαρητήρια... μία όμάδα με 11 μόνον παίχτριες... αξίζει πολλά

Μπράβο

(Βγήκαμε 9ες!!! ) 

Lamprini (η περιπτερούχος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...