Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Το Παράλιο Άστρος... ό,τι πρέπει για... διακοπές!!!




http://www.tanea.gr/exodos/article/5593524/sto-kastro-toy-billeardoyinoy/

Στο κάστρο του Βιλλεαρδουίνου

Κώστας Κατσίγιαννης  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ20/07/2018 08:00 |
Στο κάστρο του Βιλλεαρδουίνου
Ο αμφιθεατρικά χτισμένος παραθαλάσσιος οικισμός της Αρκαδίας είναι επίνειο του ιστορικού Αστρους Κυνουρίας. Με τα γραφικά σοκάκια και τα παραδοσιακά κεραμιδόσπιτα, τα ταβερνάκια και τα μπαράκια πάνω στη θάλασσα, θυμίζει έντονα τη νησιωτική Ελλάδα και είναι ένας από τους λόγους που παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια.

Μέρος του οικισμού είναι χτισμένο στις πλαγιές ενός υψώματος που οι ντόπιοι αποκαλούν «Νησί». Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται και το κάστρο του Παράλιου Αστρους που αξίζει να ανεβείτε έστω και για τη θέα του. Χτίστηκε το 1256 μ.Χ. από τον πρίγκιπα Γουλιέλμο Βιλλεαρδουίνο, ο οποίος το ονόμαζε Castello della estella λόγω του αστεροειδούς σχήματος της χερσονήσου, που ενέπνευσε και το όνομα της περιοχής (estella = αστέρι).


Οι παραλίες του Αστρους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κάποιο νησί. Με κρυστάλλινα νερά, μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία, καθώς υπάρχουν ερημικές, πολυσύχναστες, με beach bars, αμμώδεις, με βράχια, με βότσαλο. Μπροστά στον οικισμό βρίσκεται η ομώνυμη παραλία ή αλλιώς η «Πλαζ». Ξεκινά από την άκρη του λιμανιού και τερματίζει 5 χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Ξερονήσι, κοντά στις ακτές του Αγίου Ανδρέα.

 Μεγάλο τμήμα της είναι οργανωμένο, με τα μαγαζιά να μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη σας. Ακόμα μία παραλία η οποία βρίσκεται κοντά είναι οι Πόρτες. Βρίσκεται νότια του Παράλιου Αστρους και κάποιοι την προτιμούν για να κάνουν windsurfing. Αποτελεί μέρος της εκβολής της λίμνης Μουστού (αν έχετε οικολογικές ευαισθησίες αξίζει να την επισκεφθείτε), ενώ ένα τμήμα του δρόμου που οδηγεί σε αυτήν είναι βατός χωματόδρομος. Η παραλία διαθέτει άμμο με βοτσαλάκι και βαθιά, δροσερά νερά, ενώ λόγω των ανέμων η παραλία κρίνεται σαν κατάλληλη για θαλάσσια σπορ. Επίσης υπάρχουν ευκάλυπτοι για φυσική σκιά, ενώ συνήθως θα βρείτε και καντίνα για τα απαραίτητα.

Το Παράλιο Άστρος απέχει περίπου 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

.........................

Παράλιο Άστρος... για πάντα...

lamprini (η περιπτερούχος)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...