Σάββατο 28 Ιουνίου 2025

5ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Ντοκυμανταίρ για την ηθοποιό Μαρίκα Κοτοπούλη

5ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Ντοκυμανταίρ για την ηθοποιό Μαρίκα Κοτοπούλη

στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού εργαστηρίου




Ντοκυμανταίρ για την ηθοποιό Μαρίκα Κοτοπούλη- Documentary for the actress Marika Kotopouli



συγχαρητήρια στους καθηγητές και στα παιδιά... άψογο!! 


...........

πληροφορίες απ' το βίντεο: 

Ερευνούμε την ιστορία κατασκευής, την αρχιτεκτονική, τις ιδιαιτερότητες της Βίλας Κοτοπούλη κάνοντας ταυτόχρονα μία διαδρομή στην ζωή και το έργο της μεγάλης ηθοποιού. 

Πρόκειται για ένα Ντοκυμανταίρ  όπου πρωταγωνιστεί το ίδιο το κτήριο και ιστορείται με πρωτότυπο τρόπο η βιογραφία της Μαρίκας Κοτοπούλη.

 Όλα τα γυρίσματα έγιναν στη βίλα Κοτοπούλη, στο Δήμο Ζωγράφου.

 Η ταινία ήταν μέρος σχολικής δραστηριότητας με τίτλο "Περιδιαβαίνοντας την Πόλη του Ζωγράφου. Ερευνώ και Δημιουργώ". 

Συμμετείχαν κατ' αλφαβητική σειρά οι μαθητές: Αγόρος Γιώργος (Agoros Georgios) Γεωργοπούλου Ζωή (Georgopoulou Zoi) Καλογιάννης Κωνσταντίνος (Kalogiannis Konstantinos) Κιουράνη Αικατερίνη (Kiourani Aikaterini) Κούλλα Κωνσταντίνος (Koulla Konstantinos) Κούλλα Κριστίνα (Koulla Kristina) Μωχάμεντ Ρινάντ (Mohamed Rinad) Ρηγόπουλος Παναγιώτης (Rigopoulos Panagiotis) Φωτοδήμος Σταμάτης (Fotodimos Stamatis) Ανδρεάδη Μυρτώ (Andreadi Myrto) Δημητρίου Θεοδώρα (Dimitriou Theodora) Καλανδράκη Ευσταθία (Kalandraki Efstathia)

 Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Σπύρος Δομαζάκης (Spiros Domazakis) σκηνοθέτης συνεργάτης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ 

Οργάνωση Παραγωγής-Παιδαγωγική Καθοδήγηση Βασιλειάδου Πηνελόπη - Φιλόλογος - (Vassiliadou Pinelopi) 

Διαμαντής Ευστράτιος (Δ/ντής) (Diamantis Efstratios) 

Δικαιάκου Σπυριδούλα - Θεολόγος- (Dikaiakou Spyridoula)

 Μαρκαντωνάτου Αλίκη - Μουσικός- (Markantonatou Aliki)


 Ειδικός Σύμβουλος για την Βίλα Κοτοπούλη: Αναστασόπουλος Νικόλαος (Anastasopoulos Nikolaos)


Lamprini T. 




Μάνος Χατζιδάκις - Aντώνης Κοντογεωργίου, πώς δημιουργήθηκε η χορωδία της ΕΡΤ

 

Μάνος Χατζιδάκις - Aντώνης Κοντογεωργίου, πώς δημιουργήθηκε η χορωδία της ΕΡΤ




Μάνος Χατζιδάκις - Γ Πρόγραμμα (B' μέρος)

από το βίντεο: Συνεντεύξεις:

Παναγιώτης Χαραλαμπάκης στην μνήμη του Αντώνη Κοντογεωργίου


Lamprini T.




Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

μα τι γλυκό θέμα... με βίντεο

 μα τι γλυκό θέμα...

[Αύγουστος Φρειδερίκος Ζήγκερτ (August Friedrich Siegert)]

η μικρή... μάλλον ο μικρός γιατί έχει ένα μικρό άλογο για παιγνίδι, μπρος αριστερά, κοιτάει προσεκτικά έναν πίνακα 

ίσως είναι ο γυιος του ζωγράφου, o oποίος ζωγραφίζει στο φόντο αριστερά... 


ο μικρός φοράει την ποδιά του, για να μην λερώνεται, έχει σκύψει λίγο για να προσέξει αυτόν τον πίνακα με τους πολλούς ανθρώπους... (ίσως είναι σκηνή μάχης... )


ο πίνακας είναι κάτω, στο έδαφος και αυτό δίνει την ευκαιρία στον μικρό να μπορεί να τον παρατηρήσει από κοντά... 

αριστερά, στα πόδια του ζωγράφου, κουρνιάζει κι ένα σκυλί... ένα ζωντανό ζώο, στο φόντο, σε αντίθεση με ένα ζώο- παιγνίδι, εμπρός αριστερά (άλογο)

μα τι ωραίο θέμα... !!!! 

και το βίντεο:   https://www.youtube.com/watch?v=o7IWYZGHL7g

Lamprini T. 


Υ.Γ. Λεπτομέρειες... 






παιδί, παιγνίδι

το ύφασμα πάνω απ' τον πίνακα

η μαύρη καρέκλα που χωρίζει το φόντο με το θέμα

παιδί και πίνακας

ο ζωγράφος στο φόντο με το σκυλί στο έδαφος






Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

μην κάνεις διάλειμμα... πολύ γέλιο...

 


Why You Should NEVER Take a Break / Funny animated short film


ή κάπως έτσι είναι η μετάφραση... 


η ουσία είναι ότι σε λιγότερο από 2' σκας στα γέλια... 



Lamprini T. 



Τρίτη 24 Ιουνίου 2025

Η εικόνα της Χίου μετά την καταστροφή

 

Η εικόνα της Χίου μετά την καταστροφή


όλοι γνωρίζουμε για την καταστροφή της Χίου... το '21 απ' τους Τούρκους... και λέγαμε, φθάνει πια... με τις καταστροφές... 

να τώρα... που η ιστορία επαναλαμβάνεται... η 2η καταστροφή της Χίου... 


για να μην νομίσουμε ότι οι παροιμίες... όπως το "η ιστορία επαναλαμβάνεται..."

δεν ισχύουν... 


με τα χέρια μας... βγάζουμε τα μάτια μας... 


κρίμα... κρίμα... 


έτος 2025... 


πληροφορίες απ' το βίντεο: 


Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τη Χίο, αποτυπώνονται σε αυτό το ντοκουμέντο-βίντεο. Οι φλόγες σάρωσαν εκτεταμένες περιαστικές δασικές εκτάσεις στον Βροντάδο, στην περιοχή Κλειδού, στα Β’ και Γ’ τμήματα του Περιφερειακού Χίου, στο ιστορικό Λωβοκομείο, στον Άγιο Δημήτριο Τσαγκαράδων, στην Ψαρόπετρα και στις Καρυές. Το βίντεο προσφέρει μια οδυνηρή αποτύπωση του τοπίου που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα: ένα μαύρο, αποκαρδιωτικό τοπίο, όπου το πράσινο έχει σχεδόν εξαφανιστεί και λίγα μόνο δέντρα διασώθηκαν.

Η φωτιά αποτέλεσε μια από τις χειρότερες περιβαλλοντικές κρίσεις στο νησί, καταστρέφοντας δάση και οικοσυστήματα. Μέσα από εναέριες και επίγειες λήψεις, παρουσιάζεται η κλίμακα της οικολογικής καταστροφής, η ανάγκη για αντιπυρική θωράκιση, καθώς και ο αντίκτυπος στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. ....


Lamprini T.



"Oι χωροφύλακες του Σαιν Τροπέ" και η αδελφή Κλοτίλδη...

 Soeur Clotilde - Les Gendarmes





https://www.youtube.com/watch?v=hINR2eV7hCk


"Oι χωροφύλακες του Σαιν Τροπέ" και η αδελφή Κλοτίλδη... 




μα τι  γέλιο!!! 


Lamprini T. 






AΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ- ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

 

 

AΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

 AΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ- ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

ΠΗΓΗ: https://ledakis.gr/adreas-ledakis-viografiko-synoptiko/

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

1935: Γεννιέται στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας

ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σε κορυφαίο ηγετικό στέλεχος των φοιτητικών κινημάτων αναδεικνύεται ο Α. Λεντάκης με πολύ σημαντική συνεισφορά στις γενιές του 1-1-4 και του 15%, συνθήματα δικής του έμπνευσης, που κατάφερε να τα πανελλαδικοποιήσει. 

1953: Αποφοιτά  από το 6τάξιο ελληνικό Γυμνάσιο της Αντίς Αμπέμπα, μετακομίζει στην Ελλάδα και εγγράφεται στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο  Ιστορικό – Αρχαιολογικό Τμήμα- με υποτροφία της Ελληνικής κοινότητας της Αντίς Αμπέμπα. Μιλά ήδη άπταιστα 7 γλώσσες.

1954: Αφαίρεση της Υποτροφίας λόγω της στράτευσής του στους δημοκρατικούς αγώνες για το Κυπριακό και της ένταξής του στην ΕΠΟΝ (1955-1958). Λίγο αργότερα -1959- του αφαιρείται και η Ελληνική Ιθαγένεια για τον ίδιο λόγο (1978 έτος επανάκτησής της).

1956 – 1957: Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΔΕΣΠΑ, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.
Ιδρυτικό μέλος και Γ.Γ. των φοιτητών του Συλλόγου της Φιλοσοφικής (1955-1957).

1957: Συμμετέχει ως οργανωτής του Α΄ Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, στις εργασίες του οποίου υπήρξε Γραμματέας. Εκπροσώπησε το φοιτητικό κίνημα σε διεθνή συνέδρια (Μόσχα, Πράγα, Κούβα, Λονδίνο, Γκάνα), ενώ, στο Παγκόσμιο Forum Νεολαίας της Μόσχας, το 1964, εξελέγη Πρόεδρος του προεδρείου του Forum, για την προετοιμασία του τελικού  και των Αποφάσεων.

1958-1962: Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Φοιτητών και της Πανσπουδαστικής.

1962: Από τους πρωτοπόρους του κινήματος Ειρήνης για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό  ‘’BertrandRussell” με καθοριστική συμβολή στην ίδρυση του Συνδέσμου Νέων «Μπέρτραντ Ράσελ», ενώ συμμετέχει και στην έκδοση του περιοδικού «Δρόμοι της Ειρήνης».

1963: Γίνεται ιδρυτικό μέλος της ΔΚΝ “Γρηγόρης Λαμπράκης” και της ΔΝΛ (Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη), της οποίας ο ίδιος επεξεργάστηκε το σχέδιο Διακήρυξης και υπήρξε ηγετικό της στέλεχος ως το 1967. (Πηγή αρχείο Λαμπράκηδες on line).

1963: Εκδίδεται το βιβλίο του με τίτλο «Νεοφασιστικές Οργανώσεις στη νεολαία.» από τις εκδ. ΔΚΝ «Γρηγόρης Λαμπράκης», που προκάλεσε σάλο. Στις 19 Νοεμβρίου του 1963 Επιτροπή της Κίνησης Γρηγόρης Λαμπράκης με επικεφαλής το Μίκη Θεοδωράκη επισκέφθηκε το Γεώργιο Παπανδρέου τον συγχάρηκε για την εκλογή του και κατέθεσε υπόμνημα για εκδημοκρατισμό ζητώντας την άμεση διάλυση των παρακρατικών οργανώσεων επιδίδοντας το βιβλίο του Α. Λεντάκη «Νεοφασιστικές Οργανώσεις», που παρέχει την αναγκαία τεκμηρίωση και τις αποδείξεις.

1965: Συμμετέχει στην ιστορική διαδήλωση -βλπ. Ιουλιανά- στην οποία σκοτώθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας. O Ανδρέας Λεντάκης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ρήξη της σπλήνας και την επόμενη ημέρα στην Αυγή υπήρχε κεντρική είδηση «Πέτρουλας – Λεντάκης νεκροί».

1965-1967:Τελευταίος αρχισυντάκτης της ‘’Πανσπουδαστικής’’ (από το 1965 μέχρι τον Απρίλη 1967, οπότε και διαλύεται από τη δικτατορία) , στην οποία και αρθρογραφεί, συνήθως, με το ψευδώνυμο Α. Ζαβορίτης.

1966 Φεβρ.: Εκτοπίζεται στην Άνδρο και την Μήλο και γίνεται ο πρώτος φοιτητής πολιτικός κρατούμενος πριν ακόμη την επιβολή της δικτατορίας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ-ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ήδη από το ξέσπασμα των αγώνων για το Κυπριακό και στη συνέχεια με τα φοιτητικά κινήματα στα οποία αναδεικνύεται ηγετικό στέλεχος τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 , ο Ανδρέας Λεντάκης εγγράφεται και στοχοποιείται από την Ασφάλεια, ώστε στην ιστορική εκδήλωση των «Ιουλιανών» (1965), ο Α.Λ. αποτελούσε στοχευόμενο πρόσωπο την ημέρα εκείνη – στοιχείο αρχείου Ιδρύματος Λεντάκη-. Με την πληροφορία να έχει διαρρεύσει, αν και προειδοποιήθηκε, δεν εγκατέλειψε τις πρώτες γραμμές, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό σε κρίσιμη κατάσταση, που ωστόσο διέφυγε τον κίνδυνο.

Συνάντηση ιδρυτικών μελών της Νεολαίας Λαμπράκη: από αριστερά Βαρδής Βαρδονογιάννης Μίκης Θεοδωράκης, Ανδρέας Λεντάκης, Μήτσος Τσάρας

1967 Απρίλιος: Με την εγκαθίδρυση της χούντας, δημιουργεί με άλλους συναγωνιστές και με επικεφαλής τον Μίκη Θεοδωράκη το ΠΑ.Μ. (Πατριωτικό Μέτωπο) και βρίσκεται στην παρανομία μέχρι και την περιπετειώδη σύλληψή του, τον Οκτώβριο του 1967, που του στοιχίζει συνολικά 4 χρόνια φυλακής και εξορίας. Με την σύλληψή του βασανίστηκε άγρια στην ταράτσα της Μπουμπουλίνας, όπου υπήρξε η έδρα της Ασφάλειας (μετέπειτα Υπ. Πολιτισμού). Στο διπλανό κελί, ο Μίκης Θεοδωράκης επικοινωνούσε μαζί του με ειδικό κώδικα που είχαν συμφωνήσει από κοινού. Εκεί ο Μίκης, εξαιτίας των βασανιστηρίων που υπέστη ο Ανδρέας, εμπνεύστηκε «Τα Τραγούδια του Αντρέα».

Εκτοπίστηκε στην Άνδρο και τη Μήλο, όπου, κυρίως στην Μήλο, επιδόθηκε σε μελέτες της ιστορίας της με αποτέλεσμα να προωθήσει σημαντικά την ιστοριογραφία του νησιού. Κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ και Αίγινας και στάλθηκε στα στρατόπεδα της Λέρου (στο Παρθένι και στο Λακκί), καθώς και στο στρατόπεδο του Ωρωπού.

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

1987- 1993: Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της νέας ΕΔΑ τη διακήρυξη της οποίας συνέταξε ο ίδιος.

1978: Εκλέγεται Δήμαρχος Υμηττού.

1981-1982: Ίδρυσε το πρώτο ΚΑΠΗ στην Ελλάδα (Δήμο Υμηττού), και σύντομα έστησε και το δεύτερο ΚΑΠΗ στην Χαραυγή Υμηττού.

1982: Εκλέγεται 2η φορά δήμαρχος

1983-1988:  Καινοτομεί με προγράμματα -πιλότο πρόληψης από την χρήση τοξικών ουσιών στη Β΄βάθμια Εκπαίδευση και τους γονείς των μαθητών. Παράλληλα εφαρμόζει προγράμματα Συμβουλευτικής ΚΕΤΑ (Κοινωνικό Εργαστήρι Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

1982- 1989: Εισήγαγε το θεσμό του Ε.Α.Π. (Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου)και δημιουργεί το πρώτο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο-1976- στον ΦΟΥ (Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού).

1986: Εκλέγεται 3η φορά δήμαρχος.

1986: Θεμελιωτής του Θεάτρου Βράχων Υμηττού-Βύρωνα, που μετονομάστηκε αργότερα σε «Μελίνα Μερκούρη». Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πραγματοποιείται και θεσμοθετείται το πρώτο Φεστιβάλ Τέχνης του Δήμου Υμηττού. Συνολικά οργάνωσε 11 Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης.

1986: Εισήγαγε το πρόγραμμα «Φροντίδα στο σπίτι». Οργάνωσε τα Υπαίθρια- Διεθνή Συμπόσια Γλυπτικής και Ποίησης.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

1989& 1990: Εκλέγεται βουλευτής με τον Συνασπισμό.

1993: Παραιτείται από βουλευτής κ’ από πρόεδρος της ΕΔΑ και προσχώρησε στο νεοσύστατο κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης.

1993 τον Οκτώβριο εκλέγεται βουλευτής ( πρώτος σε σταυρούς) και κυβερνητικός εκπρόσωπος  της ΠΟΛ.ΑΝ

1994: Κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο απολογισμός του έργου του (1993-1996) ήταν μεγάλος: 597 ερωτήσεις σε υπουργούς, 73 επίκαιρες ερωτήσεις, 285 αναφορές. Διετέλεσε μέλος της Διακομματικής Επιτροπής του Κοινοβουλίου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, της Διακομματικής Επιτροπής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, της Διακομματικής Επιτροπής  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, και της Διεθνούς Ενώσεως του Κοινοβουλίου, της Επιτροπής Θρησκευμάτων και Ορθοδοξίας, της οποίας διετέλεσε και Γραμματέας

20 Μαρτίου 1997: Πεθαίνει από ανακοπή σε ηλικία 60 ετών.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ

Το συγγραφικό του έργο αριθμεί περισσότερα από 30 βιβλία, (ιστορικά, αρχαιολογικά, λογοτεχνικά, εθνολογικά). Δημοσίευσε πάνω από 450 λήμματαστη Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια και στην Εγκυκλοπαίδεια «Υδρία».

1997- 1999: Μετά το θάνατό του εκδίδεται το κύκνειο τετράτομοέργο του « Ο  Έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα».

Πώς γνωριζόμαστε; -Откъде се знаем?

 

Πώς γνωριζόμαστε; -Откъде се знаем?

Откъде се знаем (1974)

..................................


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

«» είναι μια βουλγαρική ταινία μεγάλου μήκους (δράμα, μικρού μήκους) του 1974 


.........................................

Κύριοι ρόλλοι: 

το κορίτσι Έλενα Ντιμίτροβα 

Елена Димитрова

ο στρατιώτης Πάβελ Ποπάντοφ

Павел Попандов

..................................

 σκηνοθεσία Νίκολα Ρούσεφ,

Никола Русев

 βασισμένη σε σενάριο του Βαλέρι Πετρόφ.

Валери Петров.

 Ο διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Στέφαν Αλταπαρμάκοφ. Η μουσική της ταινίας συντέθηκε από τον Συμεών Βένκοφ.

Симеон Венков


Η μουσική ηχογραφήθηκε από την «Ορχήστρα της Σόφιας». Το τραγούδι ερμηνεύει η Βίλι Παρβάνοβα.

Вили Първанова.

................

με λίγα λόγια... εκτός απ' την συγκίνηση και το θαυμάσιο τέλος... τι άσχημο πράγμα είναι ο πόλεμος... 


Αφαιρεί τις ζωές των ανθρώπων... και κάνει το μίσος να κυριαρχεί!... 


κρίμα... (για τους ήρωες της ταινίας... )


Lamprini T. 



Κυριακή 22 Ιουνίου 2025

τότε... που παντρευόντουσαν... μόνον με ένα κατσαρολάκι... - Seven Daffodils

 

The Brothers Four - Seven Daffodils



τότε... που παντρευόντουσαν... μόνον με ένα κατσαρολάκι...

https://www.youtube.com/watch?v=D4on_VSh1Rs&list=RDD4on_VSh1Rs&start_radio=1


Στίχοι
I may not have mansion, I haven't any landNot even a paper dollar to crinkle in my handsBut I can show you morning on a thousand hillsAnd kiss you and give you seven daffodils
I do not have a fortune to buy you pretty thingsBut I can weave you moonbeams for necklaces and ringsAnd I can show you morning on a thousand hillsAnd kiss you and give you seven daffodils
Oh, seven golden daffodils all shining in the sunTo light our way to evening when our day is doneAnd I will give music and a crust of breadAnd a pillow of piny boughs to rest your headA pillow of piny boughs to rest your head

.......................
Μπορεί να μην έχω έπαυλη, να μην έχω γηI may not have mansion, I haven't any landΟύτε ένα χάρτινο δολάριο να τσακίσω στα χέρια μουNot even a paper dollar to crinkle in my hands
Αλλά μπορώ να σου δείξω το πρωινό σε χίλιους λόφουςBut I can show you morning on a thousand hillsΚαι να σε φιλήσω και να σου δώσω εφτά νάρκισσουςAnd kiss you and give you seven daffodils


Δεν έχω μια περιουσία για να σου αγοράσω όμορφα πράγματαI do not have a fortune to buy you pretty thingsΑλλά μπορώ να σου υφάνω φεγγαριού ακτίνες για κολιέδες και δαχτυλίδιαBut I can weave you moonbeams for necklaces and ringsΚαι μπορώ να σου δείξω το πρωινό σε χίλιους λόφουςBut I can show you morning on a thousand hillsΚαι να σε φιλήσω και να σου δώσω εφτά νάρκισσουςAnd kiss you and give you seven daffodils

Ω, επτά χρυσοί νάρκισσοι που λάμπουν όλοι στον ήλιοOh, seven golden daffodils all shining in the sunΓια να φωτίσουμε το δρόμο μας προς το βράδυ, όταν τελειώσει η μέρα μαςTo light our way to evening when our day is doneΚαι θα δώσω μουσική και μια κόρα ψωμίAnd I will give music and a crust of breadΚαι ένα μαξιλάρι από κλαδιά πεύκου για να ξεκουράζεις το κεφάλι σουAnd a pillow of piny boughs to rest your head
Και ένα μαξιλάρι από κλαδιά πεύκου για να ξεκουράζεις το κεφάλι σουAnd a pillow of piny boughs to rest your head

,,,,,,,,,,
για άλλη μια φορά, ένα ωραίο τραγούδι στου 1966, μάς δείχνει τον δρόμο για όμορφη ποίηση... και... ομορφιά λόγου... 

μπράβο!!!!!!!!

Lamprini T. 




Σάββατο 14 Ιουνίου 2025

σήμερα έχω γενέθλια...

 

 

σήμερα έχω γενέθλια...



σήμερα έχω γενέθλια... μία ευχάριστη ημέρα για μένα... μιας που μεγαλώνω... ακόμα...
🙂
κοπιάστε...










τούρτες... γενεθλίων... κοπιάστε... !

Lamprini T.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...